Hawajska, czy margerita?

W dniu dzisiejszym miłośnicy włoskiego przysmaku - pizzy mieli w naszej szkole swój szczęśliwy dzień.

Pizza -  symbol włoskiej kulinarnej tradycji, zdobyła globalną popularność, łącząc w sobie prostotę i kreatywność smaków.

W dniu 7 lutego połączyliśmy się ze wszystkimi miłośnikami pizzy na całym świecie, by celebrować jej międzynarodowe święto, obchodzone co roku 9 lutego. Dla uczniów klas 1-3 stało się ono doskonałą okazją do  zorganizowania warsztatów kulinarnych, zgłębienia ciekawej historii drożdżowego placka i poznania jego różnorodności.

Upiekliśmy pizzę, zgłębiliśmy tajniki włoskiej sztuki kulinarnej i zakończyliśmy weekend pysznym, aromatycznym akcentem. Zajadaliśmy przysmak kawałek po kawałku, zjedliśmy wszystko, do ostatniego okruszka -  życząc sobie z uśmiechem:  Buon appetito!

Tekst: MM

Foto:  MM, BĆ, AB